Mustafa Kemal Atatürk 2023 tatbikatına bugün başlandı

Türk ve Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan'da gerçekleştirilen "Mustafa Kemal Atatürk 2023" adlı ortak tatbikatta işbirliği yaptılar.

Yayın: 23.10.2023 - 23:10

98 kez okundu

Mustafa Kemal Atatürk 2023 tatbikatına bugün başlandı

Bu tatbikatta temsili düşman hedefleri isabetli atışlarla imha edildi, operasyon sahasının derinliklerindeki sabotaj grubu etkisiz hale getirildi ve rehineler kurtarıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan’ın kara, hava, füze ve topçu birlikleri, özel kuvvetler ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilgili birliklerinin katıldığı tatbikatta çeşitli görevlerin icra edildiği ifade edildi. Tatbikat kapsamında temsili düşman hedeflerine başarılı atışlar gerçekleştirildi, sabotaj grubu etkisiz hale getirildi ve rehineler kurtarıldı.

Tatbikat, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla gerçekleştirildi ve Türk ve Azerbaycan orduları arasındaki etkileşim ve koordinasyonun artırılmasını amaçladı. “Mustafa Kemal Atatürk 2023” tatbikatı, Bakü, Nahçıvan ve işgalden kurtarılan bölgelerde düzenlendi ve 25 Ekim’e kadar devam edecek. Tatbikatta yaklaşık 3 bin personel, 130 tank ve zırhlı araç, yaklaşık 100 top ve füze sistemi, yaklaşık 20 uçak ve helikopter yer aldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap