Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyetin yeni yüzyılı için hazırlanıyoruz!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan vatandaşların bu önemli gününü kutladı.

Yayın: 29.10.2023 - 12:30

201 kez okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhuriyetin yeni yüzyılı için hazırlanıyoruz!

“Bugün, Cumhuriyet’imizin 100. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin bu dönüm noktasında, Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum.

Bin yıldır vatan topraklarını kanlarıyla sulayan aziz şehitlere ve gazilere Allah’tan rahmet diliyorum. “Devlet-i ebed müddet” inancıyla asırlardır vatana, millete ve devlete hizmet eden herkese şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye Cumhuriyeti, tarihimizin derin köklerinden beslenerek, yeni asrına hazırlanma kararlılığı içindedir. Köklü tarihimiz ve kadim değerlerimizden ilham alarak, Cumhuriyet’imizi daha da güçlendirmenin çabası içindeyiz. Bu anlayışla son 22 yılda ülkemizi bir dizi başarıya taşıdık.

Demokrasi, ekonomi, güvenlik, adalet, eğitim, sağlık, tarım, dış politika gibi her alanda tarihi reformlar gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile milletimizin egemenliğini yücelttik. Vesayet odaklarına karşı verdiğimiz mücadele ile Cumhuriyetimizi demokrasiyle buluşturduk.

Şimdi “Türkiye Yüzyılı” hedefiyle Cumhuriyet’in ikinci asrını dünyada milletin asrı yapma çabası içindeyiz. Büyüyen ekonomimiz, güçlenen demokrasimiz, artan itibarımız, genişleyen nüfuz alanımız ve ilkeli dış politikamızla tüm dünyada ‘kimsesizlerin kimsesi’ olmaya devam ediyoruz.

Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken, milletimizin birlik ve beraberliğini, kardeşliğini ve refahını artırmak için yürüttüğümüz çalışmalara hız kesmeden devam edeceğimize olan inancımı bir kez daha yinelemek istiyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!”

Türkiye yüzyılı’nı hayata geçireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin başarılarının tüm dünyada ve bölgedeki mazlumlar tarafından umutla takip edildiğini belirtti. Kendi ülkesinde ve yurt dışında, dış güçlerin ve içerideki düşmanların müdahalesine aldırmadan, Türkiye’nin büyük ve güçlü bir ülke olma hedefine sadık kaldıklarını vurguladı.

Ayrıca, emperyalistlerin tetikçiliğini yapan terör örgütlerine, tarihi hesapların peşinde koşan müstevlilere ve Türkiye’nin başarılarından rahatsız olan kişilere karşı mücadelelerini sürdürdüklerini dile getirdi. Türkiye’nin bu hedefe ulaşma azminin yanı sıra, millet ve ülke düşmanlarına karşı kararlılıkla ilerlediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de ve yurt dışında yaşayan vatandaşları Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tebrik ederek, şehitlerin ruhlarını rahmetle andı ve Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü kutladı. Mesajını, “Rabbim yar ve yardımcımız olsun” dileğiyle sonlandırdı.

Yorum Yaz

Yorumunuz minimum 10 karakter olmalıdır. (0)

Ziyaretçi olarak yorum yapıyorsun, dilersen Giriş Yap